Περίληψη

(α) Εισαγωγή
– Αρχές αειφορικής καλλιέργειας κηπευτικών
– Αρχές στις οποίες βασίζεται η βιολογική καλλιέργεια κηπευτικών.
– Αρχές της βιολογικής γεωργίας σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία κινημάτων βιολογικής γεωργίας (IFOAM).
(β) Σημασία του εδάφους στη βιολογική καλλιέργεια των κηπευτικών
(γ) Θρέψη φυτών
– Ο κύκλος των στοιχείων
– Οι απαιτήσεις των φυτών σε θρεπτικά στοιχεία
(δ) Διαχείριση κοπριάς, οργανικής λάσπης και οργανικών υπολειμμάτων
(ε) Αμειψισπορά-σχέδιο αμειψισποράς για βιολογική καλλιέργεια κηπευτικών
(στ) Διαχείριση ζιζανίων
(ζ) Ελέγχοντας τα ζιζάνια με τη διαχείριση του περιβάλλοντός τους
(η) Έλεγχος εχθρών και ασθενειών
(θ) Τεχνική καλλιέργειας κηπευτικών στη βιολογική γεωργία
(ι) Μετασυλλεκτικοί χειρισμοί και ποιοτικός έλεγχος παραγομένων βιολογικών κηπευτικών προϊόντων
(ια) Μεταβατικό στάδιο από συμβατική σε βιολογική καλλιέργεια κηπευτικών