ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 ü  Αθήνα, 3-7 Οκτωβρίου & Θεσσαλονίκη, 10-14 Οκτωβρίου 1983.  Επιμορφωτικά Σεμινάρια στη Γαλακτοκομία.

 

Η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος, μετά από έκκληση σε αρμόδιες

υπηρεσίες όπως το Υπουργείο Γεωργίας, την Αγροτική Τράπεζα και την ΠΑΣΕΓΕΣ, εξασφάλισε ηθική και υλική υποστήριξη για την ανάπτυξη ενός πολύπλευρου επιμορφωτικού προγράμματος στα πλαίσια δύο εντατικών σεμιναρίων πενθήμερης διάρκειας.

 

 

Επιδίωξη της ΕΕΓ ήταν εκείνοι που θα τα παρακολουθήσουν, ιδιαίτερα οι τυροκόμοι, να ενημερωθούν, υποβοηθούμενοι και από τις προσπάθειες συναδέλφων των αρμοδίων υπηρεσιών, ώστε να προκύψουν βελτιώσεις στο σύστημα εργασίας τους. Πέραν από τις ευχαριστίες στις παραπάνω Υπηρεσίες, η ΕΕΓ ευχαριστεί τους εκλεκτούς ομιλητές για την προθυμία με την οποία προσφέρθηκαν να διδάξουν, καθώς και τις μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος για τη συμμετοχή τους και την προαγορά σημαντικού αριθμού τευχών.

 

 

ü  Αθήνα, 5-9 Νοεμβρίου και Θεσσαλονίκη, 12-16 Νοεμβρίου 1984.  Επιμορφωτικά Σεμινάρια στη Γαλακτοκομία.

 

Ύστερα από την επιτυχία που σημείωσαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια της ΕΕΓ το 1983, κρίθηκε σκόπιμο να διεξαχθούν άλλα δύο της ίδιας μορφής. Στα σεμινάριο αυτά συμμετείχαν άτομα από μεγάλες γαλακτοκομικές μονάδες, προσωπικό ή ιδιοκτήτες μικρών τυροκομείων από όλη τη χώρα, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών και υπουργείων.

Η ΕΕΓ θα ήθελε να απευθύνει τις θερμές της ευχαριστίες στο Υπουργείο Γεωργίας, την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, την ΠΑΣΕΓΕΣ, καθώς και στους εκλεκτούς ομιλητές.

 

ü  Λάρισα, 5-7 Ιουνίου 1991.  Επιμορφωτικά Σεμινάρια στη Γαλακτοκομία ΄΄Γάλα -  Ποιότητα και Παραδοσιακά Τυριά΄΄.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για παροχή πληροφοριών πάνω σε γαλακτοκομικά θέματα προς τους διάφορους φορείς και τους ασχολούμενους με την παραγωγή και μεταποίηση του γάλακτος, η ΕΕΓ διοργάνωσε το σεμινάριο αυτό, με στόχο την ανάπτυξη και επιστημονική θεώρηση των γαλακτοκομικών θεμάτων, την ποιότητά του, τα ελληνικά παραδοσιακά τυριά καθώς και την θέση της στα θέματα αυτά.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε μία δύσκολη χρονική περίοδο για την ελληνική γαλακτοκομία και η ΕΕΓ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ενεργοποίηση της πολιτείας και των φορέων ώστε να προστατευθεί η ελληνική παραγωγή γάλακτος, ο παραγωγός και η βιομηχανία μέσω της παραγωγής γάλακτος υψηλής ποιότητας, ελεγμένου από κεντρικά εργαστήρια σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε.

 

ü  Αθήνα, 8 & 9 Οκτωβρίου 1992.  Επιμορφωτικά Σεμινάρια στη Γαλακτοκομία ΄΄Οι Οξυγαλακτικές Καλλιέργειες στη Βιομηχανία Γάλακτος΄΄.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που διοργάνωσε η ΕΕΓ, με συμμετοχή ελλήνων και ξένων ομιλητών. Η πραγματοποίησή του εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο δραστηριοτήτων της ΕΕΓ με στόχο την ενημέρωση και επιμόρφωση στελεχών και τεχνικού προσωπικού των βιομηχανιών γάλακτος της χώρας. Το σεμινάριο ήταν διήμερο και προέβλεπε θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος.

Η συμμετοχή, παρά το εξειδικευμένο αντικείμενο, ξεπέρασε τις προσδοκίες. Περισσότερα από 90 άτομα, εκπρόσωποι μεγάλων βιομηχανιών, προσωπικό από τυροκομεία, ερευνητικά κέντρα και υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας έδωσαν το παρόν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους εκλεκτούς ομιλητές καθώς και στη ΣΥΝΕΡΓΑΛ ΕΠΕ και την Επιτροπή Διαχειρίσεως Τόκων της ΚREDITANSTALT της ΑΤΕ, χωρίς τη συμπαράσταση των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

 

ü  Ιωάννινα, 25-26 Οκτωβρίου 1994. Επιμορφωτικά Σεμινάρια στη Γαλακτοκομία.

 

Το σεμινάριο συνδιοργάνωσε η ΕΕΓ και το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων-ΕΘΙΑΓΕ, με στόχο τη μεταφορά γνώσεων και εμπειρίας των ειδικών επιστημόνων και των αποτελεσμάτων της έρευνας στους εργαζόμενους στη βιοτεχνία και βιομηχανία γάλακτος, καθώς και στη γνωστοποίηση των προβλημάτων της βιομηχανίας με σκοπό τη διερεύνηση και επίλυσή τους.

 

Έλαβαν μέρος 180 περίπου σύνεδροι οι οποίοι διακρίνονται σε στελέχη και τεχνικούς από τη βιομηχανία γάλακτος και τα τυροκομία, κρατικούς

Σεμινάριο Ιωαννίνων

 υπαλλήλους και τελειόφοιτους της Γαλακτοκομικής Σχολής, καθώς και φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ.

 

 ü  Λάρισα 5 & 6 Νοεμβρίου 2002, Επιμορφωτικά Σεμινάρια στη Γαλακτοκομία.

Το ΄΄Επιμορφωτικό Σεμινάριο στη Γαλακτοκομία΄΄ οργανώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας, και πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, στη Λάρισα, στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2002. Το Σεμινάριο παρακολούθησαν 470 περίπου άτομα

Συμμετείχαν ως Σύνεδροι κτηνοτρόφοι, τυροκόμοι, φοιτητές, εκπρόσωποι Οργανισμών, Φορέων και Κρατικών Υπηρεσιών, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων από τη βιομηχανία και τον κρατικό μηχανισμό καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, από όλα τα μέρη της χώρας, από την Κάσο μέχρι τον Έβρο, ακόμη και από την Κύπρο.

Σεμινάριο Λάρισας

Η εκδήλωση περιελάμβανε 4 Συνεδρίες κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν 24 εισηγήσεις, από διακεκριμένους ομιλητές, σε θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνική γαλακτοκομία.  Οι στόχοι του Σεμιναρίου ήταν κατά βάση τέσσερις. Ο πρώτος ήταν να έλθουν κοντά στον τυροκόμο και στον κτηνοτρόφο όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων που έχει ιδρύσει η πολιτεία για να τους υπηρετήσουν, να παρουσιάσουν μόνοι τους το ρόλο τους στο ακροατήριο και το ακροατήριο να υποβάλλει ερωτήσεις προς αυτούς, ώστε να υπάρξει γνωριμία μεταξύ τους και ενημέρωση. Ο δεύτερος στόχος ήταν να συζητηθεί σε λεπτομέρειες και να γίνει προσπάθεια να προωθηθεί το θέμα της δημιουργίας εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης για το γάλα και τα τυριά.  Τρίτος στόχος του Σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των Συνέδρων σε επίκαιρα θέματα που αφορούν τη γαλακτοκομία μας. Τέταρτος στόχος ήταν η μεγάλη συμμετοχή κόσμου, η γνωριμία μεταξύ τους, ώστε να αναπτυχθούν φιλίες και συνεργασίες, χρήσιμες για τη γαλακτοκομίας μας.

Η αίσθηση της Οργανωτικής Επιτροπής του Σεμιναρίου είναι ότι επιτεύχθηκαν οι παραπάνω στόχοι. Το γεγονός ότι ο τύπος, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Λάρισας κάλυψαν με τις καλύτερες κριτικές το Σεμινάριο, ότι πολλοί άνθρωποι που δεν ανήκουν στο χώρο αυτό εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια, δείχνει τη μεγάλη επιτυχία του.

 Στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν ουσιαστικά και οι χορηγοί μικροί και μεγάλοι της εκδήλωσης. Χορηγός του επίσημου δείπνου η βιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, κύριοι χορηγοί το Υπουργείο Γεωργίας, οι εταιρείες ΦΑΓΕ Α.Ε., ΔΕΛΤΑ Α.Ε. και η Ομοσπονδία Τυροπαραγωγών Παραδοσιακών Προϊόντων Ελλάδος και χορηγοί οι εταιρείες ΔΩΔΩΝΗ, ΒΙΓΛΑ και ΜΕΒΓΑΛ. Προς όλους όσους εργάστηκαν και

Η Οργανωτική Επιτροπή του Σεμιναρίου

 

 

Αρχή Σελίδος