Ο Σέρκος Χαρουτουνιάν είναι Καθηγητής Χημείας, στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Οργανική Χημεία» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Η έρευνά του εστιάζεται στις εφαρμογές της Οργανικής-Αναλυτικής Χημείας για την ανάπτυξη νέων (φυσικών και συνθετικών) βιοδραστικών σκευασμάτων με στόχο τη χρησιμοποίησή τους ως διατροφικά συμπληρώματα, λειτουργικά τρόφιμα, φάρμακα και βιοκτόνα. Για τον επιστημονικό αυτό τομέα έχει συγγράψει 130 ερευνητικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.
Η ερευνητική του ομάδα έχει

  • επιτύχει την πρώτη ολική σύνθεση του φυσικού προϊόντος (+)-προσοφυλλίνη,
  • συντάξει τους φακέλους κατοχύρωσης ως προϊόντων ΠΟΠ για τη φάβα και το τοματάκι Σαντορίνης, και
  • βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2008 για το ερευνητικό έργο «DIONYSOS»

Δείτε το Βιογραφικό

geneology

 

  • Linkedin
  • Youtube
  • Google Scholar
  • Research Gate
  • Skype