Το MATLAB στην Υπολογιστική Επιστήμη και Τεχνολογία - Μια Εισαγωγή

Το MATLAB στην Υπολογιστική Επιστήμη και Τεχνολογία
Συγγραφείς: Charles F. Van Loan & K.-Y. Daisy Fan
Τίτλος πρωτοτύπου: Insight Through Computing. A MATLAB Introduction to Computational Science and Engineering
Μετάφραση / Επιστημονική Επιμέλεια: Μιχάλης Δρακόπουλος & Ντίνος Φερεντίνος
Copyright 2012, Εκδόσεις DaVinci
ISBN: 978-960-973-200-0   -   536 σελ.
Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 22767853

Εξώφυλλο και Οπισθόφυλλο

Εξώφυλλο - Οπισθόφυλλο
Περιεχόμενα και Κεφάλαιο 6

Περιεχόμενα - Κεφάλαιο 6

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στην υπολογιστική επίλυση προβλημάτων με την εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού του MATLAB. Ενδείκνυται κυρίως για φοιτητές που επιθυμούν να μάθουν τις έννοιες και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που θεωρούνται θεμελιώδεις στην υπολογιστική επιστήμη και τεχνολογία, μαθαίνοντας σε βάθος την εύχρηστη και συγχρόνως πολύ ισχυρή γλώσσα προγραμματισμού του MATLAB.

Στο βιβλίο ακολουθείται μια νέα, προοδευτική προσέγγιση στη διδασκαλία του προγραμματισμού, η οποία χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στα κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής και του υπόλοιπου κόσμου, αυτή της εκμάθησης του προγραμματισμού μέσω κατάλληλα επιλεγμένων παραδειγμάτων. Μέσω αυτής της προσέγγισης, οι συγγραφείς θέτουν στρατηγικά επιλεγμένα προβλήματα, τα οποία βοηθούν τους επίδοξους προγραμματιστές/επιστήμονες να μάθουν τις απαραίτητες έννοιες και δεξιότητες της υπολογιστικής επιστήμης και τεχνολογίας. Η προσέγγιση αυτή δίνει προτεραιότητα στην υπολογιστική επίλυση προβλημάτων και στην αλγοριθμική σκέψη, ενώ οι συντακτικές λεπτομέρειες της γλώσσας ακολουθούν.

Η μεγάλη διδακτική και συγγραφική εμπειρία των δύο συγγραφέων του βιβλίου, καθηγητών στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Cornell (ΗΠΑ), διαφαίνεται τόσο στην προσεκτική και άκρως εκπαιδευτική δομή του βιβλίου, όσο και στον τρόπο προσέγγισης και ανάπτυξης των προγραμματιστικών εννοιών, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του MATLAB.

Οι μεταφραστές/επιμελητές του βιβλίου, με μακρόχρονη πείρα στη διδασκαλία του MATLAB και άλλων γλωσσών προγραμματισμού στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποδίδουν τις προγραμματιστικές έννοιες με τρόπο απόλυτα κατανοητό στον αρχάριο προγραμματιστή, προσαρμόζοντας τα παραδείγματα, όπου κρίνεται απαραίτητο, στην κουλτούρα του Έλληνα φοιτητή, αφήνοντας όμως απαράλλαχτο, όσο το δυνατόν περισσότερο, το φιλικό προς τον αναγνώστη ύφος του πρωτότυπου κειμένου.

Πιο συγκεκριμένα, ως προς το περιεχόμενο του βιβλίου:

Το βιβλίο αυτό ενδείκνυται για την εκμάθηση του MATLAB σε οποιοδήποτε επίπεδο. Ειδικά για τους προπτυχιακούς φοιτητές με μαθηματική ωριμότητα στο επίπεδο του εισαγωγικού Λογισμού, αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εφόδιο, κυρίως στην προετοιμασία τους για πιο προχωρημένα μαθήματα στην πληροφορική και στα υπολογιστικά μαθηματικά.
Τελευταία ενημέρωση: Οκτώβριος 2013