Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: AUA - ΓΠΑ

 

 

Ομάδα Φυσιολογίας Θρέψης Φυτών

 

Μελέτες

 

 

 

Αρχική

Home

 

Ποιοι είμαστε

About us

 

Ερευνητική δραστηριότητα

Research interests

 

Δημοσιεύσεις

Publications

 

Συνέδρια

Conferences

 

Μελέτες

Dissertations

 

Διδασκαλία

Teaching

 

Που θα μας βρείτε

Lab location

 

Επικοινωνία

Contact us

 

 

 

Πτυχιακές μελέτες

 

Κίμων Ιωνάς (2023) Μελέτη της αλληλεπίδρασης σιδήρου και γιββερελλινών στον αραβόσιτο: επίδραση στην έκφραση των γονιδίων των ενζύμων βιοσύνθεσης φυτοσιδηροφόρων ZmNAS1 και ZmDMAS1

 

Ηδύλη-Ελισσάβετ Χαρατσίδου (2023) Μελέτη της αλληλεπίδρασης σιδήρου και γιββερελλινών στον αραβόσιτο: επίδραση στην έκφραση των γονιδίων των μεταφορέων ZmTOM και ZmYS1

 

Λουΐζα Καραγιώργου (2023) Διερεύνηση του ρόλου της θειαμίνης στην απόκριση φυτών αραβοσίτου στην έλλειψη σιδήρου

 

Παναγιώτης Φιλιππαίος (2023) Μελέτη της αλληλεπίδρασης σιδήρου και γιββερελλινών στον αραβόσιτο: Επίδραση στην κατανομή σιδήρου στην επιφάνεια του ριζικού συστήματος

 

Βασιλική Μαντά (2023)  Επίδραση της βιοενίσχυσης του μπρόκολου με σελήνιο και επιλεγμένα αμινοξέα στην περιεκτικότητα ανθοκεφαλών με θείο

 

Ευάγγελος Καρούσης (2023) Επίδραση της διαφυλλικής εφαρμογής σεληνίου, επιλεγμένων αμινοξέων και διαβρεκτικών σε δείκτες της φωτοσυνθετικής ικανότητας μπρόκολου κατά τη διάρκεια προγράμματος βιοενίσχυσης

 

Γεώργιος Στυλιανίδης (2022) – Επίδραση της βιοενίσχυσης με σελήνιο στα επίπεδα θείου και στη φωτοσύνθεση καλλιέργειας μπρόκολου

 

Βασίλειος Μαγουλιανίτης (2022) – Μελέτη της αλληλεπίδρασης σιδήρου και γιββερελλινών στον αραβόσιτο: Επίδραση στην ομοιόσταση του θείου

 

Ειρήνη Γκιζιώτη (2022) – Μη-καταστρεπτικός υπολογισμός της φυλλικής επιφάνειας στο χρυσάνθεμο

 

Κλειώ Πρωτόπαππα (2019) – Διερεύνηση της κατανομής νεκρών κυττάρων κατά μήκος των ριζών νεαρών φυτών αραβοσίτου που αναπτύσσονται υπό συνθήκες έλλειψης σιδήρου

 

Σωτήρης Φιλιππαίος (2019) – Μελέτη της κατανομής σιδήρου σε νεαρά φυτά αραβοσίτου που αναπτύσσονται υπό συνθήκες έλλειψης σιδήρου

 

Βενετία Ψαρρά (2019) – Επίδραση της έλλειψης σιδήρου στη δραστικότητα της αναγωγάσης του τρισθενούς σιδήρου του ριζικού συστήματος νεαρών φυτών αραβοσίτου

 

Ελένη Πετρίδη (2018) – Διερεύνηση και βιοπληροφορική ανάλυση των μεταγραφικών παραγόντων ETHYLENE-INSENSITIVE 3 (EIN3) και EIN3-like (EIL) του αραβοσίτου

 

Ένυ Πολίτη (2018) – Διερεύνηση και βιοπληροφορική ανάλυση των ενζύμων του αραβοσίτου που καταλύουν την μεταφορά θειϊκής ομάδας

 

Παναγιώτης Λυμπέρης (2018) -  Διερεύνηση και βιοπληροφορική ανάλυση των ενζύμων του μύκητα Rhizophagus irregularis που σχετίζονται με την αναρρόφηση και μεταφορά σιδήρου στα φυτά

 

Αθηνά Βελέντζα (2017) – Μελέτη της κατανομής σιδήρου και ενεργών μορφών οξυγόνου στην επιφάνεια του ριζικού συστήματος νεαρών φυτών αραβοσίτου που αναπτύσσονται υπό συνθήκες έλλειψης θείου.

 

Αλέξανδρος Ταταρίδας (2017) – Η επίπτωση της εφαρμογής στοιχειακού θείου στα επίπεδα σιδήρου και θειου του υπέργειου μέρους καλλιέργειας αραβοσίτου.

 

Αλεξάνδρα Παλούκου (2017) – Διερεύνηση των προτύπων έκφρασης των γονιδίων των μεταφορέων της οικογένειας των Yellow Stripe Like (YSL) σε φυτά αραβοσίτου που αναπτύσσονται παρουσία του μυκορριζικού μύκητα Rhizophagus irregularis υπό συνθήκες μεταβαλλόμενης χορήγησης θείου.

 

Σταμάτιος Κώττας (2017) – Η επίπτωση της εφαρμογής στοιχειακού θείου στην ανάπτυξη του υπέργειου μέρους και στην απόδοση καλλιέργειας Avena sativa σε ασβεστούχο έδαφος.

 

Δημήτριος Λάλας (2016) – Συγκριτική μελέτη των επιπτώσεων της εφαρμογής στοιχειακού θείου στα επίπεδα αζώτου και φωσφόρου του υπέργειου μέρους καλλιεργειών Avena sativa και Avena sterilis.

 

Αναστασία Απόδιακου (2016) – Διερεύνηση των προτύπων έκφρασης των γονιδίων των μεταφορέων θειικών στα φύλλα φυτών αραβοσίτου που αναπτύσσονται παρουσία του μυκορριζικού μύκητα Rhizophagus irregularis υπό συνθήκες μεταβαλλόμενης χορήγησης θείου.

 

Νίκη Τσούτσουρα (2016) – Διερεύνηση των προτύπων έκφρασης των γονιδίων μεταφορέων θειικών στις ρίζες φυτών αραβοσίτου που αναπτύσσονται παρουσία του μυκορριζικού μύκητα Rhizophagus irregularis υπό συνθήκες μεταβαλλόμενης χορήγησης θείου.

 

Θεόδωρος Σαμαράς (2016) – Η επίπτωση της εφαρμογής στοιχειακού θείου στα επίπεδα αζώτου και φωσφόρου του υπέργειου μέρους καλλιέργειας αραβοσίτου.

 

Αναστασία Ελ Τρουκ (2016) – Η επίπτωση της εφαρμογής στοιχειακού θείου στα επίπεδα σιδήρου και θειϊκών του υπέργειου μέρους καλλιεργειών Trifolium repens, Pennisetum clandestinum και Festuca arundinacea σε ασβεστούχο έδαφος.

 

Πέτρος Σιγάλας (2015) – Επίδραση του στοιχειακού θείου στην αποδοτικότητα της χρήσης των θειϊκών από φυτά σίτου καλλιεργούμενα σε ασβεστούχο έδαφος.

 

Βασίλης Πετρής (2014) – H δυναμικη της κατανομης σιδηρου και θειου φυτων αραβοσιτου που αναπτυσσονται παρουσια του μυκορριζικου μυκητα Rhizophagus irregularis υπο συνθηκες μεταβαλλομενης χορηγησης θειου.

 

Γιώργος Σαρίδης (2014) – Διερεύνηση των προτύπων έκφρασης των γονιδίων των συνθασών νικοτιαναμίνης ZmNAS1 και ZmNAS3 φυτών αραβοσίτου που αναπτύσσονται παρουσία του μυκορριζικού μύκητα Rhizophagus irregularis υπό συνθήκες μεταβαλλόμενης χορήγησης θείου.

 

Μαρία Κοκκίνη (2013) – Ψηφιοποίηση των ταξινομικών δεδομένων της οικογένειας Poaceae (2ο Μέρος).

 

Τόνια Σαρλή (2013) – Η δυναμική της κατανομής των θειϊκών και του θείου σε φυτά αραβοσίτου υπό συνθήκες έλλειψης θείου ή απουσίας θρεπτικών.

 

Ανδρέας Πρέκας (2013) – Η δυναμική της κατανομής των θειϊκών και του θείου σε φυτά αραβοσίτου υπό συνθήκες έλλειψης αζώτου ή φωσφόρου.

 

Κατερίνα Λουλούδα (2012) – Η δυναμική της κατανομής θείου και μαγγανίου σε φυτά αραβοσίτου που αναπτύσσονται σε νερό.

 

Άννα Θεοδωρίδου (2012) – Ψηφιοποίηση των ταξινομικών δεδομένων της οικογένειας Poaceae.

 

Σωτηρία Μαρουλά (2012) – Μελέτη της κατανομής σιδήρου και χαλκού σε νεαρά φυτά αραβοσίτου που αναπτύσσονται υπό συνθήκες έλλειψης όλων των ανόργανων θρεπτικών στοιχείων.

 

Μιχαήλ Κατραλής (2011) – Συγκριτική μελέτη της κατανομής εκχυλίσιμων σακχάρων σε φυτά αραβοσίτου τα οποία αναπτύσσονται σε νερό και σε πλήρες θρεπτικό διάλυμα έναντι φυτών αραβοσίτου χωρίς εμβρυακό ριζικό σύστημα.

 

Παναγιώτης Κανελλόπουλος (2011) – Μελέτη της κατανομής φωσφόρου σε φυτά αραβοσίτου τα οποία αναπτύσσονται σε νερό και σε πλήρες ή ελλειμματικό σε θειϊκά θρεπτικό διάλυμα.

 

Χαρίκλεια Καζίλα (2010) – Διερεύνηση του προτύπου έκφρασης των φερριτινών στον αραβόσιτο υπό συνθήκες έλλειψης θειικών.

 

Αναστάσιος Πιτσιλαδής (2009) – Δυναμική της κατανομής του αποθεματικού αζώτου του σπέρματος στα επιμέρους όργανα του αρτίβλαστου αραβοσίτου στα αρχικά στάδια της βλάστησης.

 

Αριστοτέλης Θανασούλας (2008) – Συγκριτική επίδραση των τροφοπενιών φωσφόρου και θείου στις φωτοσυνθετικές παραμέτρους των φύλλων καλαμποκιού, κατά τα αρχικά στάδια του βιολογικού κύκλου.

 

Αλέξανδρος Ντιώνιας (2008) – Συγκριτική επίδραση των τροφοπενιών αζώτου και θείου στις φωτοσυνθετικές παραμέτρους των φύλλων καλαμποκιού, κατά τα αρχικά στάδια του βιολογικού κύκλου.

 

Βασιλική Κακαβά (2008) – Η δυναμική των στοιχείων σιδήρου, μαγγανίου, ψευδαργύρου και χαλκού σε ανθοφόρους και βλαστοφόρους βλαστούς της ελιάς κατά την περίοδο της άνθησης.

 

Ιωάννης Μαλαγάνης (2006) – Ομοιόσταση των επιπέδων νιτρικού στο ριζικό σύστημα του καλαμποκιού υπό συνθήκες τροφοπενίας αζώτου, φωσφόρου και θείου.

 

Αγγελική Κανατά (2006) – Δυναμική της ομοιόστασης των θρεπτικών στοιχείων βορίου, αζώτου, θείου και φωσφόρου στον αραβόσιτο υπό συνθήκες έλλειψης βορικού.

 

Μιχαήλ Πλατής (2005) – Επίδραση της πυκνότητας φωτονικής ροής στα επίπεδα των στοιχείων καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου και αζώτου νεαρών φυτών καλαμποκιού υπό συνθήκες έλλειψης θειϊκών.

 

Ευτυχία Λούκα (2005) – Επίδραση της πυκνότητας φωτονικής ροής στα επίπεδα των στοιχείων σιδήρου, μαγγανίου, χαλκού και ψευδαργύρου νεαρών φυτών καλαμποκιού υπό συνθήκες έλλειψης θειϊκών.

 

Χρήστος Κουφός (2005) – Επίδραση της έλλειψης θειϊκών στον μεταβολισμό ανοργάνου αζώτου και βορίου νεαρών φυτών καλαμποκιού.

 

Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (2005) – Η δυναμική των στοιχείων μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου και ασβεστίου σε ανθοφόρους και βλαστοφόρους βλαστούς της ελιάς κατά την περίοδο της άνθησης.

 

Κατερίνα Παπαστελάτου (2005) – Μελέτη της δυναμικής του αζώτου και του φωσφόρου στα φύλλα, στους βοστρύχους και στους καρπούς φυστικιάς (Pistacia vera L., cv Αιγίνης) κατά την περίοδο της οφθαλμόπτωσης.

 

Μαρία Γιαμούρογλου (2004) – Επίδραση της έλλειψης θείου στο σύστημα των ενζύμων δισμουτάσης του σουπεροξειδικού ανιόντος και καταλάσης των φύλλων, βλαστών και ριζών νεαρών φυτών καλαμποκιού.

 

Κωνσταντίνος Λαγός (2002) – Διερεύνηση των μηχανισμών αντιμετώπισης της καταπόνησης του φυτού Apium nodiflorum από τον μόλυβδο.

 

Βασίλειος Πρωτονοτάριος (2001) – Επίδραση της έλλειψης θείου στην κατανομή των μακροστοιχείων σε φύλλα, βλαστούς και ρίζες καλαμποκιού.

 

Βασίλειος Σιγιάννης (2001) – Επίδραση της έλλειψης θείου στην κατανομή των ιχνοστοιχείων σε φύλλα, βλαστούς και ρίζες καλαμποκιού.

 

Σταυρούλα Λουμάκη (2001) – Μεταβολές των ιχνοστοιχείων σιδήρου, χαλκού, μαγγανίου και ψευδαργύρου σε αυτόρριζες ποικιλίες ελιάς κατά την διάρκεια της διαφοροποίησης των οφθαλμών και την άνθηση.

 

Χρήστος Κίστογλου (2000) – Επίδραση του μολύβδου στη συγκέντρωση και τον φθορισμό της χλωροφύλλης των φύλλων του φυτού Apium nodiflorum.

 

Οδυσσέας Ραφτόπουλος (2000) –Απορρόφηση και κατανομή θρεπτικών στοιχείων στο φυτό Apium nodiflorum μετά από υποξική καταπόνηση.

 

Αργυρή Καλλιονάκη (2000) – Απόκριση του αντιοξειδωτικού συστήματος του φυτού Apium nodiflorum μετά από υποξική καταπόνηση.

 

Χρυσόστομος Καπετάνος (1999) – Μεταβολές ανοργάνων στοιχείων σε διάφορες ποικιλίες ελιάς κατά την διαφοροποίηση των οφθαλμών και την άνθηση.

 

Βασιλική Σταυρουλάκη (1998) – Διερεύνηση των μηχανισμών προσαρμογής του φυτού Apium nodiflorum σε περιβάλλον με υψηλές συγκεντρώσεις μολύβδου.

 

Ειρήνη Καραναστάση (1997) – Κινητική της απορρόφησης των ιόντων μολύβδου από το φυτό Apium nodiflorum (οικ. Apiaceae) παρουσία νιτρικών ιόντων.

 

Παρθένα Χαραλαμπίδου (1997) – Κινητική της απορρόφησης των ιόντων μολύβδου από το φυτό Apium nodiflorum (οικ. Apiaceae) παρουσία ιόντων χλωρίου.

 

Λεωνίδας Ζαμπετάκης (1995) – Mελέτη της ανόργανης διατροφής του φυτού Apium nodiflorum στα πλαίσια της χρησιμοποίησής του για τον καθαρισμό υδατικών αποβλήτων.

 

Στυλιανή Χωριανοπούλου (1995) – Μελέτη μορφολογικών και ανατομικών χαρακτήρων του φυτού Apium nodiflorum (οικ. Apiaceae, κ. νεροσέλινο).

 

Αλεξία Ζαπάντη (1995) – Μελέτη της επίδρασης μακροπλεγματικών εδαφοβελτιωτικών πολυμερών στο υδατικό δυναμικό των φύλλων του φυτού Schefflera actinophylla, οικ. Araliaceae.

 

Γεώργιος Λιακόπουλος (1994) – Tα πολυακετυλενίδια ως δευτερογενείς μεταβολίτες των φυτών.

 

 

 

 

 

 

Μεταπτυχιακές μελέτες

 

Πέτρος Σιγάλας (2017) – Διερεύνηση των προτύπων έκφρασης γονιδίων που κωδικοποιούν ένζυμα της πορείας αφομοίωσης θειϊκων σε φυτά αραβοσίτου που αναπτύσσονται παρουσία του μυκορριζικού μύκητα Rhizophagus irregularis.

 

Μιλτιάδης Μαργέτης (2016) – Επίδραση του στοιχειακού θείου στην κινητοποίηση σιδήρου από την οργανική ουσία ασβεστούχου εδάφους καλλιεργούμενου με σιτάρι.

 

Γεώργιος Ντηλιάς (2013) – Η κατανομή των φωτοσυνθετικών χρωστικών στα φύλλα του αραβοσίτου υπό συνθήκες τροφοπενίας θείου και κανονικής φωτοπεριόδου ή συνεχούς φωτισμού.

 

Αναστάσιος Πιτσιλαδής (2011) – Συγκριτική μελέτη της απόκρισης επιλεγμένων λειτουργικών χαρακτηριστικών των οργάνων του υπέργειου μέρους και των βλαστογενών ριζών νεαρών φυτών αραβοσίτου αναπτυσσομένων στο νερό ή υπό συνθήκες έλλειψης θειϊκών κατά τη βλαστητική φάση.

 

Χαρίκλεια Καζίλα (2011) – Διαχείριση του σιδήρου σε φυτά αραβοσίτου που αναπτύσσονται σε συνθήκες έλλειψης θειϊκών.

 

Νικόλαος Αγγέλης (2011) – Συγκριτική μελέτη της απόκρισης των βλαστογενών ριζών φυτών αραβοσίτου χωρίς εμβρυακό ριζικό σύστημα, τα οποία αναπτύσσονται σε νερό ή ελλειμματικό σε θειϊκά θρεπτικό διάλυμα έναντι πλήρους θρεπτικού διαλύματος.

 

Γεώργιος Παπανικολάου (2010) – Μελέτη της διαδικασίας λιγνινοποίησης στους διάφορους ιστούς νεαρών φυτών αραβοσίτου κατά την ανάπτυξή τους σε στάσιμο νερό.

 

Δημήτριος Κωσταράς (2010) – Μελέτη της ανάπτυξης νεαρών φυτών αραβοσίτου σε στάσιμο νερό.

 

Αλέξανδρος Ντιώνιας (2009) – Συγκριτική μελέτη της δυναμικής του προγράμματος αύξησης του καλαμποκιού υπό συνθήκες τροφοπενίας αζώτου και θείου.

 

Γεωργία Σοφιανού (2008) – Η δυναμική του προγράμματος αύξησης του καλαμποκιού υπό συνθήκες τροφοπενίας φωσφόρου.

 

Μαρίτα Ματαράγκα (2008) – Η έκφραση γονιδίων του κυτταρικού τοιχώματος στο ριζικό σύστημα καλαμποκιού κατά την τροφοπενία θείου.

 

Ιωάννης Μαλαγάνης (2008) – Η επίδραση της τροφοπενίας αζώτου στη γονιδιακή έκφραση της β-γαλακτοζιδάσης, β-γλυκοζιδάσης, μεθυλο-πηκτινεστεράσης και ακέτυλο-πηκτινεστεράσης στο ριζικό σύστημα του καλαμποκιού.

 

Μαρία Γιαμούρογλου (2007) – Η αλληλεπίδραση του ριζικού συστήματος του καλαμποκιού με το υπέργειο μέρος του φυτού σε περιπτώσεις θρεπτικής ανεπάρκειας.

 

Ευτυχία Λούκα (2007) – Επίδραση της έλλειψης του θειϊκού ανιόντος στα λειτουργικά χαρακτηριστικά του ριζικού συστήματος του καλαμποκιού.

 

Σουλτάνα Φουντούκη (2007) – Επίδραση της έλλειψης του φωσφορικού ανιόντος στα λειτουργικά χαρακτηριστικά του ριζικού συστήματος του καλαμποκιού.

 

Ευάγγελος Στραϊτούρης (2006) – Επίδραση της έλλειψης του νιτρικού ανιόντος στα λειτουργικά χαρακτηριστικά του ριζικού συστήματος του καλαμποκιού.

 

Αθανάσιος Πατσουμάς (2006) – Αποδοτικότητα μεταλλαγμάτων Arabidopsis στη χρήση του φωσφόρου.

 

Φιλίππα Μανιού (2005) – Μελέτη της κατανομής των ενεργών μορφών οξυγόνου στις βλαστογενείς ρίζες καλαμποκιού κατά την έλλειψη του θειϊκού ανιόντος.

 

Χαράλαμπος Κόλλιας (2005) – Μελέτη της κατανομής της λιγνινοποίησης στις βλαστογενείς ρίζες καλαμποκιού κατά την έλλειψη θειϊκού ανιόντος.

 

Αγγελική Κοσμάτου (2003) – Χαρακτηρισμός των cDNA κλώνων που κωδικοποιούν την PEP-καρβοξυκινάση και την φωσφογλυκομουτάση στις ρίζες νεαρών φυτών σόγιας.

 

Γεώργιος Σωτηρόπουλος (2003) – Χαρακτηρισμός των cDNA κλώνων που κωδικοποιούν την συνθάση της πολυαμίνης σπερμιδίνης στις ρίζες νεαρών φυτών σόγιας.

 

Βασίλειος Πρωτονοτάριος (2003) – Απόκριση των φύλλων νεαρών φυτών καλαμποκιού κατά την έλλειψη θειϊκών.

 

Βασίλειος Σιγιάννης (2003) – Επίδραση της έλλειψης θειϊκών στις ρίζες νεαρών φυτών καλαμποκιού.

 

 

 

 

 

 

 

Διδακτορικές Διατριβές

 

Φιλίππα Μανιού (2014) – Η ομοιόσταση του σιδήρου στον αραβόσιτο υπό συνθήκες τροφοπενίας θείου.

 

Βασίλειος Σιγιάννης (2008) – Συγκριτική μελέτη του μηχανισμού σχηματισμού αερεγχύματος στις βλαστογενείς ρίζες του καλαμποκιού (Zea mays L., Poaceae) υπό συνθήκες τροφοπενίας αζώτου, φωσφόρου ή θείου.

 

Βασίλειος Πρωτονοτάριος (2008) – Συγκριτική μελέτη της επίδρασης της τροφοπενίας αζώτου, φωσφόρου ή θείου στον μηχανισμό της λιγνινοποίησης των βλαστογενών ριζών του καλαμποκιού (Zea mays L., Poaceae).

 

Ελένη Παπάζογλου (2004) – Άρδευση του ενεργειακού φυτού Arundo donax L. με νερά επιβαρημένα με βαριά μέταλλα και δυνατότητες χρήσης του για την απορρύπανση του περιβάλλοντος.

 

Στυλιανή Χωριανοπούλου (2000) – Μηχανισμοί απόκρισης του φυτού Apium nodiflorum υπό συνθήκες υποξικής και μετα-υποξικής καταπόνησης.