Πατάτες |
Αν και ορισμένοι κατατάσσουν τις πατάτες στα λαχανικά, διατροφικά οι πατάτες μοιάζουν περισσότερο με τα δημητριακά, κυρίως τα επεξεργασμένα. Παρέχουν στον οργανισμό τόση ποσότητα υδατανθράκων όσο για παράδειγμα το ρύζι. Όπως και το λευκό ψωμί, οι πατάτες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη , και σύμφωνα με τις σύγχρονες διατροφικές οδηγίες συστήνεται η αποφυγή εκτεταμένης κατανάλωσης τους. Οι πατάτες θεωρούνται καλή πηγή βιταμίνης C ενώ επιπλέον η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί θετικά με την καταπολέμηση του διαβήτη.
|
![]() |