Ερευνητική Δραστηριότητα

Δημοσιεύσεις

Προπτυχιακή Εκπαίδευση

Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση

Προσωπικό Εργαστηρίου

Τοποθεσία Εργαστηρίου

Επίσημη Αλληλογραφία Εργαστηρίου

Ανακοινώσεις Εργαστηρίου

Εκδηλώσεις Εργαστηρίου

Υπεύθυνος ενημέρωσης ιστοσελίδας εργαστηρίου κ. Ρούσσος Πέτρος

 

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα :

  • Μικροπολλαπλασιασμός καρποφόρων δένδρων και θάμνων

  • Μελέτη του φαινομένου της παρενιαυτοφορίας της ελιάς, φιστικιάς και μεσογειακής μανταρινιάς.

  • Επίδραση διαφόρων υποκειμένων ελιάς επί της βλαστήσεως και καρποφορίας των ποικιλιών ελιάς Καλαμών και Κονσερβολιά.

  • Επίδραση  των ρυθμιστικών αυξητικών ουσιών στην πρωϊμηση της ανθοφορίας της φιστικιάς.

  • Η επίδραση της σκίασης στην καρποφορία της ελιάς.

  • Ο ρόλος των βακτηρίων και μυκήτων στον πολλαπλασιασμό των καρποφόρων δένδρων in vitro.

 

 
  • Μορφολογικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά του ελαιοδένδρου σε σχέση με την  υδατική καταπόνηση και τη θρεπτική του κατάσταση.

  • Προ- και μετά-  συλλεκτικοί χειρισμοί ελαιοκάρπου για μελέτη μηχανισμών ωρίμασης.

  • Προ- και μετά- συλλεκτικοί χειρισμοί λεμονιών για βελτίωση ποιότητας.

  • Συντήρηση νωπών σύκων σε ελεγχόμενες συνθήκες και διαφορετικές θερμοκρασίες.

  • Θρέψη – λίπανση καρποφόρων δένδρων

  • Αγενής τρόπος πολλαπλασιασμού των καρποφόρων δένδρων και θάμνων.

  • Ανάπτυξη καρπών βερικοκιάς και ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών.

  • Μελέτη φωτοσυνθετικών χαρακτηριστικών και κατανομής υδατανθράκων στα καρποφόρα δένδρα και θάμνους.

  • Διάκριση ποικιλιών διαφόρων καρποφόρων δένδρων με μοριακούς δείκτες.

  • Επίδραση της αλατότητας στην ανάπτυξη των εκφύτων διαφόρων καρποφόρων δένδρων και θάμνων κατά τον in vitro  πολλαπλασιασμό τους.

  • Βιοτεχνολογία καρποφόρων δένδρων.

  • Σύσταση καρπών ελληνικών και ξενικών ποικιλιών φιστικιάς.

  • Προσυλλεκτική χειρισμοί κερασιών για βελτίωση ποιότητας.

  • Επίδραση αβιοτικών καταπονήσεων στη φυσιολογία και βιοχημεία των καρποφόρων δένδρων.

  • Επίδραση φυτορυθμιστικών ουσιών στο ύψος και την ποιότητα παραγωγής φράουλας και καρποφόρων δένδρων.

  • Μελέτη της θρεπτικής κατάστασης και της ποιότητας των καρπών υπό συμβατική, ολοκληρωμένη και βιολογική καλλιεργητική πρακτική.