Κόκκινο Κρέας

 

Το κρέας αποτελεί αρχικά για τον οργανισμό πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Επιπλέον περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σελήνιο . Είναι πλούσιο στα ιχνοστοιχεία σίδηρο και ψευδάργυρο των οποίων όμως η εκτεταμένη πρόσληψη δεν έχει ευνοϊκές συνέπειες για την υγεία. Υπάρχουν ενδείξεις, από ένα σημαντικό αριθμό επιστημονικών μελετών, ότι η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, καρκίνου του εντέρου και πιθανόν άλλων καρκίνων. Το κόκκινο κρέας έχει σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και καθώς τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε αυτό παρέχονται και από άλλα τρόφιμα συνιστάται η όσο το δυνατόν μειωμένη κατανάλωσή του.