Ψάρι και θαλασσινά

 

Τα ψάρια και τα θαλασσινά θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν το κρέας και τα αυγά, αλλά γαστρονομικοί, πρακτικοί και οικονομικοί περιορισμοί υπαγορεύουν τη σύσταση για μια περίπου μικρομερίδα την ημέρα, δηλαδή τρεις μερίδες την εβδομάδα. Ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί είναι λιπαρά και πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Από αυτά τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου.